Soutěžní systém sportovní mototuristiky pro rok 2009

Autor: Sekretariát ČMF | 3. 3. 2009 13:33:35 | Řády

1. Všeobecně

Soutěžní systém Sportovní mototuristiky (dále SMT) je soubor pravidel hodnotících výsledky mototuristy - držitele licence. Vložka licence (díl A,B,C) slouží jako jízdní výkaz pro hodnocení mototuristy.

2. Vystavování licencí

Žádosti o licence jsou k dispozici na sekretariátu SMT a v klubech pořádající podniky sportovní mototuristiky v roce 2009. Na základě vyplněné žádosti a uhrazení příslušného poplatku zajistí sekretariát SMT nebo Sportovní centrum (SC) vystavení licence.

Poplatek za vystavení licence:

2.1 Platnost licencí

Národní licence

Jednorázová licence

3. Hodnocení

V průběžném roce k 15.5. , 15.8. a 19.10. 2009 provede sekretariát SMT vyhodnocení dosažených výsledků mototuristy. Do těchto termínů (rozhodující je poštovní razítko) je povinen každý soutěžící zaslat díl licence , který má orazítkovaný za toto období. V případě nedodržení termínů odeslání se body za toto období nezapočítávají. Akce uskutečněné v posledním víkendu před uvedenými termíny se mohou započítat v následujícím období.

Do hodnocení se započítává jeden podnik v týdnu, a zároveň i účast na závěrečném vyhodnocení SMT. Mototurista musí oznámit v které kategorii bude bodovat.

Vyhodnocení bude prováděno na základě:

Jestliže se mototurista zúčastní dvou a více zahraničních podniků po sobě následujících, počítá se vzdálenost z místa bydliště do místa konání prvního podniku a dále přejezd mezi místem konání prvního a dalších podniků a vzdálenost zpět do místa trvalého bydliště.

3.1 Bonifikace

Podle objemu motocyklu:

3.2 Hodnocení jednotlivců

SMT vypisuje:

Mistrem ČR a vítězem Přeboru ČR se stává jezdec nebo spolujezdec , který dosáhl nejvyššího součtu bodů v soutěžním roce..

První tři vyhodnocení mototuristé v každé kategorii obdrží diplom a medaili.

Prvních pět vyhodnocených mototuristů v Přeboru ČR má v následujícím roce právo účasti v Mistrovství ČR.

Minimální počet pro vyhlášení Mistra ČR je pět soutěžících v dané kategorii.Pokud bude menší počet než pět bude vyhlášen pouze vítězem Přeboru ČR.

3.3.Hodnocení klubových družstev

SMT vypisuje:

Mistrem ČR se stává družstvo, které dosáhne nejvyššího součtu bodů v soutěžním roce.

Klubové družstvo bude hodnoceno, skládá-li se minimálně ze tří řidičů motocyklů , přičemž budou vzaty v úvahu výsledky maximálně pěti nejúspěšnějších řidičů absolutního pořadí..

3.4. Ceny

Klubová družstva v obou kategoriích obdrží:

Na replikách bude vyznačeno umístění.

4. Pohárové seriály (dále jen POHÁR)

4.1.Definice

SK SMT (Sportovní komise) vypisuje Pohár – jízdy po soutěžních objektech na území České republiky pro kategorie jezdec a klubové družstvo.

Pro rok 2009 platí:

Info: www.turisticke-znamky.cz nebo www.cmf.cz nebo www.motoclub.cz sekce sportovní mototuristika.

Po schválení výsledků budou fotografie uloženy v archívu. SK SMT si vyhrazuje právo použít tyto fotografie pro její další propagaci .

4.2.Hodnocení

SMT provede vyhodnocení na základě došlých fotografií k 15.10.2009 . Jezdec k tomuto datu zašle společně všechny fotografie min. rozměrů 9 x 13 cm za celou sezónu na sekretariát SMT. Za fotografii se berou i obrázky pořízené z černobílé nebo barevné tiskárny, disketa nebo CD-ROM.

Vyhodnocení bude prováděno převodem jeden soutěžní objekt = 1 bod. Do hodnocení se započítává soutěžní objekt pouze 1x za sezónu. V případě,že fotografie nebo CD-ROM nebude kompletní nelze je započítat.

4.2.1.Podklady

Fotografie musí obsahovat:

4.2.2.Rovnost bodů

V případě rovnosti bodů na 1- 5 místě , vyhrává ten kdo bude mít větší počet bodů v M ČR nebo P ČR.

4.3.Hodnocení klubových družstev

Klubové družstvo bude hodnoceno , jestliže na fotografii viz bod 4.2.1. budou minimálně tři držitelé licence SMT.

V případě , že nebudou soutěžit minimálně 3 klubová družstva , tato kategorie nebude vyhodnocena.

5. Rally FIM a Motocamp FIM

Účast na Rally FIM a Motocampu FIM je možná po splnění podmínek stanovených SMT.

6. Meritum FIM

Návrh na udělení odznaků CML – FIM podává SMT po splnění specifických podmínek , uvedených v Mezinárodních řádech mototuristiky FIM, čl.10. a schválení SK SMT.

Držitel odznaku má právo účasti na podniku Meritum FIM.

 

Zavřít okno | Tisk